Помилка, якої припускаються усі: як правильно приготувати гриби, щоб зберегти їх аромат

Більшість господинь припускається помилки, коли готують гриби. Спочатку додають на розігріту сковороду цибулю, а потім - гриби.

Це неправильно. Спочатку потрібно додати гриби в розігріту оливкову олію і зачекати, поки вони трохи підрумʼяняться, пише Odzywianie wprost.

"Тільки після цього додаємо цибулю та смажимо, помішуючи", - пояснює півфіналіст польського "Майстер Шефа" Лешек Водницький.

Якщо додати цибулю першою, то це призведе до того, що вона підрумʼяниться і наситить смак грибів, які вже не будуть ідеально просмажені. Якщо ви додаєте до грибів ще й часник, то дотримуйтеся такого порядку: гриби, цибуля, часник.

На чому смажити гриби

За словами кухаря, гриби краще смажити на оливковій олії або топленому маслі. Спочатку обсмажте гриби на оливковій олії, а перед додаванням цибулі додайте трохи вершкового масла.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також більшість грибів при смаженні можуть виділяти сік, який необхідно випарувати.

Часто багато господинь викладають на сковороду нарізані печериці у сирому вигляді. Вони починають виділяти воду, і процес перетворюється на варіння, а не на смаження.

Щоб цього не сталося, використовуйте просту хитрість - доведіть гриби до напівготовності, попередньо проваривши їх у воді 5 хв.