Попри війну, «Метінвест» у 2023 році розпочав виробництво 25 нових видів продукції

Метінвест уклали 25 нових видів продукції

Попри російське вторгнення, підприємства групи "Метінвест" зуміли розпочати виробництво 25 нових видів продукції, частково компенсувавши втрати у тимчасово окупованому Маріуполі.

Основними новими продуктами стали напівфабрикати, рулонний та сортовий прокат, а також оцинкований рулонний прокат. Більшість нової продукції виготовили комбінати "Запоріжсталь" і "Каметсталь". Виробник оцинкованого прокату Групи "Метінвест", "Юністіл", освоїв два вида нових продуктів.

Ці напівфабрикати використовуються для виробництва сортового прокату і катанки, а також постачаються клієнтам в Україні та Європі.

Крім того, "Запоріжсталь" почала виробляти семи видів прокату за європейськими, американськими та українськими стандартами. Комбінат також розпочав виробництво холоднокатаного рулону, який раніше постачався з Маріуполя. "Каметсталь" випустила сталеві кулі та профіль для гірничо-металургійного комплексу, а також два види катанки.

Крім виробництва металургійної продукції, "Метінвест" також надає допомогу ЗСУ. Зараз вони передали бійцям багато броньованих щитів, бліндажів, автомобілів, дронів, тепловізорів та комунікаційного обладнання.

Компанія також освоїла виробництво протимінних тралів та макетів воєнної техніки.