Порошенка не випустили з України. Скандал на кордоні (відео)

Український політик Петро Порошенко, який є експрезидентом та лідером партії "Європейська Солідарність", повідомив у своєму Facebook, що його не пустили на кордоні для його поїздки до Вашингтону, США. Там він мав взяти участь у Саміті Міжнародного Демократичного Союзу.

Порошенко назвав це "театром абсурду на кордоні" і заявив, що він мав підписане відрядження головою Верховної Ради. Проте, прикордонники не пропустили його. Він вважає, що це було рішенням іншої сторони. Порошенко також розповів, що у Польщі та США було заплановано багато зустрічей, включно з обговоренням зняття блокади на кордоні з Польщею і фінансуванням воєнної допомоги від США.

Незважаючи на це, Порошенко зазначив, що ситуація надзвичайно складна, і вона підкреслює важливість співпраці з проблемними республіканцями. Він також зазначив, що йому не вдалося зустрітися з новим спікером палати представників Джонсоном. Він закінчив своє повідомлення, підкреслюючи, що це антиукраїнська диверсія та удар по обороноздатності України.

Петро Порошенко мав виступити на Саміті, де обговорювалася тема геополітичних змін у світі та необхідності зміцнення трансатлантичної єдності на підтримку України. Він також планував зустріти з представниками обох партій Конгресу США, Державного департаменту США, Європейської Комісії та Головою Консервативної партії Великої Британії, щоб обговорити питання фінансової та військової допомоги для України.