У ФБР назвали нові методи зовнішнього впливу на вибори у США

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) повідомило, що Китай, Росія та Іран збільшують свої зусилля з впливу на вибори 2024 року, використовуючи штучний інтелект.

"Загрози перед виборами різноманітніші та масштабніші, ніж будь-коли", — цитує високопоставленого чиновника ФБР The Hill.

За словами представника ФБР, кожен опонент має свій підхід з різними нюансами, але всі вони планують "посіяти розбрат і підривати демократію".

Зокрема, Китай розширює свій вплив, створюючи фейкові облікові записи в соціальних мережах, щоб "продвигати власні наративи та розсіювати розбіжності", повторюючи методи, що раніше застосовувала Росія під час попередніх виборів.

Багато з таких операцій базуються на штучному інтелекті, зокрема на створенні фейкового контенту.

Оцінка загроз, опублікована ФБР у лютому цього року, вказувала, що китайський уряд намагається "позбутися критиків Китаю та збільшити розбрат у суспільстві США".

"Пекін активізує свої зусилля з використання можливих розбіжностей у суспільстві США, користуючись онлайн-користувачами, що наближає його до підручника Москви стосовно операцій впливу", — зазначено у звіті.

ФБР також відзначило хакерські здібності Китаю та його зусилля отримати доступ до різних систем, включаючи інфраструктуру.

У міжчасі чиновники зосередилися на спробах Росії вплинути на американські вибори, зокрема на виборчі мережі та реєстраційні дані виборців.

"Росія може використовувати свій доступ до цих урядових мереж для підриву довіри до чесності виборів у США та зміцнення операцій впливу", — заявив чиновник.

Окрім цього, одна з головних проблем перед виборами - збільшення загроз виборчим працівникам по всій країні.

Опитування, проведене Центром правосуддя Бреннана в цьому місяці, показало, що 38% працівників виборчих комісій отримували погрози, і більшість були занепокоєні безпекою своїх колег.

Майкл Маккол, республіканець з Техасу, голова Комітету з закордонних справ Палати представників, заявив, що російська пропаганда "вже проникла в США та заражає значну частину моєї партії".

Джерело: ZN.UA