«Укрпошта» розповіла, що робить із неврученими посилками

Укрпошта продовжує реалізовувати невручені посилки на аукціоні

Компанія АТ "Укрпошта" заявила, що посилки, які клієнти не забирають протягом двох тижнів, відправляються на склад і потім реалізовуються на Prozorro.Sale. Цей процес компанія вважає законним і прозорим, а також забезпечує компенсацію витрат на логістику та зберігання. Укрпошта виходить на аукціони та отримує значно більше коштів, ніж очікувала.

"Шкода, звісно, що першою це почала не "Укрпошта", а інші світові логістичні компанії. Проте ми спробували й вийшло гарно - на аукціоні отримали у 25 разів дорожче, ніж очікували. Не залишайте свої посилки без нагляду, бо тепер ви самі знаєте що", - зазначили в компанії.

Раніше "Укрпошта" стикнулася з критикою через розпродаж на аукціоні автомобілів, які не передали військовим. Відповідаючи на хейт, компанія виклала у соцмережі допис із нецензурною лайкою.

Укрпошта вже раніше започаткувала спільний проект з українським ветеранським бізнесом, розробивши новий транспорт для листоношів. Гендиректор компанії навіть заявив, що сам протестує цей транспорт.

Також варто зазначити, що 8 травня "Укрпошта" випустила нову поштову марку присвячену російському воєнному флоту.