Розвідка повідомила, яких збитків флоту РФ завдали дрони Magura V5

Українські Морські дрони завдали Росії збитків на $500 млн

Українські Морські дрони Magura V5, вироблені в Україні, завдали збитків Чорноморському флоту Росії на суму $500 млн. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, український морський дрон Magura V5 є унікальним засобом ураження ворожих сил. Він вважає його одним з основних винищувачів російського флоту.

Майстерність виробників та розвідників

Успіх дрону Magura V5 не лише у його характеристиках, але і в майстерності українських виробників. За словами розвідника, цей успіх можливий завдяки спільній роботі експертів Головного управління розвідки та спецпідрозділу "Група 13".

Зараз збитки Чорноморського флоту Росії внаслідок дій українських розвідників з використанням дронів Magura становлять понад 500 млн доларів США, повідомив Юсов.

Аналіз результатів та покращення дрону

Розвідка продовжує аналізувати результати своїх операцій, так само як і ворог, який шукає способи захисту своїх суден. Додатково, українські військові продовжують поліпшувати дрон Magura, зосереджуючись на його оснащенні, бойовій частині та інших елементах.

Досягнення дрону Magura V5

Український дрон Magura був вперше використаний 1 лютого 2024 року, коли шість безпілотників потопили російський ракетний катер "Івановєц".

Також, 14 лютого, у Чорному морі дрони Magura V5 з Головного управління розвідки підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Ця операція призвела до потоплення великого десантного корабля "Цезар Куніков".