Порошенко пояснив наслідки знищення російського літака А-50

П'ятий президент України Петро Порошенко розповів на своїй сторінці у Facebook про ураження російського літака А-50 та його вплив на контроль окупантів над Кримом.

"Так сталося, що за час моєї служби в армії у науково-випробувальному інституті військово-повітряних сил у 1984 році мені довелося брати участь у випробуванні комплексу радіолокаційної розвідки, до якого входить літак А-50. Я знаю його можливості, вартість і розумію, що його навряд чи збили звичайним зенітно-ракетним комплексом Patriot. Знищення А-50, яке підтвердив Головнокомандувач Валерій Залужний, послаблює контроль ворога над Кримом та іншими окупованими регіонами України", - зазначив Порошенко.

"Тому це вагомий успіх Збройних сил України, який є надзвичайно болючим для ворога. Цей успіх наближає нас до повного визволення українського неба", - вважає п'ятий президент.

Підписуйтеся на наш телеграм канал новин - INKORR

"А ми можемо сприяти цьому: розвивати власне військове виробництво, плідно співпрацювати з закордонними партнерами. Наші військові вже багато разів показували: якщо їм дати достатньо ресурсів, то вони майстерно впораються з будь-якими завданнями", - підкреслив Порошенко.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив знищення двох російських літаків увечері 14 січня.

За його словами, були збиті літак А-50 дальнього радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління противника Іл-22. Про це Залужний написав у Telegram.