Порошенко викупив у британців партію броньованих Land Rover для евакуацій

Під час своєї поїздки до Великої Британії президент України Петро Порошенко відвідав військові склади, де законтрактував нову техніку для Збройних Сил України.

"Я хочу висловити подяку новому міністру оборони Великої Британії, міністру оборонних закупівель та нашим волонтерам, які допомагають нам тут, у Британії. Ми продовжуємо знаходити броньовану техніку для евакуації наших батальйонів і змогли найти певну кількість машин Land Rover. Завдяки спільним зусиллям, ці восьмі років 2005-2008 будуть куплені, придбані в належному стані та доставлені до України.", показав Петро Порошенко.

"Окрім того, ми отримали запити від наших артилерійських та десантних підрозділів про необхідність бензовозів. Ми вдалося знайти декілька бензовозів із бази наших звичайних ДАФів, які вже прибрані в належний стан. Ми незабаром доставимо їх до України.", сказав президент.

Також, було куплено 40 ДАФів, які зараз пройшли ремонт паливних і пневматичних систем, а також попереднє обслуговування двигунів. Вартість цієї частини техніки становить 450 тисяч фунтів, і вона була придбана за рахунок Фонду Порошенка та організації волонтерів "Справи громад".

Після оформлення, ці 40 машин також починають свій шлях до України. Це щоденні поставки, але дуже важлива робота. Загалом, кількість техніки, яка вже була законтрактована і сплачена, перевищує 200 автомобілів.", пояснив Петро Порошенко.

"Перш за все, ми перевіримо справність Land Roverʼів. І якщо наш досвід експлуатації цих машин буде позитивним, тоді ми займемося закупівлею інших автомобілів. Концепція броньованої техніки необхідна для евакуації наших військових з передової лінії стала надзвичайно актуальною", підкреслив Петро Порошенко.

З початку агресивної дії Росії на території України Фонд Порошенка разом зі співробітниками Громадської організації "Справа Громад" направив понад 3,2 млрд гривень на допомогу Збройним Силам України.