В ISW оцінили промову Путіна на "інавгурації"

Володимир Путін, промовляючи під час "інавгураційної" промови, заявив, що Росії потрібне сильне автократичне правління, що свідчить про все більше автократичне спрямування режиму. Таку інформацію поширили аналітики Інституту вивчення війни.

У своїй промові Путін закликав Росію згуртуватися, але не уточнив, що саме має на увазі під "перемогою" Росії, вказавши лише на "серйозні виклики". Диктатор давно обґрунтовує свою агресію проти України боротьбою за "історичні землі" та допомогу "співвітчизникам за кордоном".

Аналітики стверджують, що Путін найімовірніше хотів оголосити війну, не ставлячи високих очікувань щодо перспектив Росії в Україні своїм незрозумілим закликом перемоги. Він наголосив на необхідності сильного автократичного правління для Росії та заявив, що його можливість виконувати повноваження президента залежить від єдності і згуртованості Росії. Путін часто посилається на історію, щоб виправдати своє все більш автократичне правління, вважаючи, що автократія є російською традицією, й стверджує, що без неї Росія втратить свій суверенітет.

"У своїй промові Путін використав звичайну риторику та неясні заклики до національного тріумфу, і його акцент на внутрішній стабільності свідчить про те, що на протязі його п'ятого терміну на посаді президента режим буде все більш автократичним", - зазначають у Інституті вивчення війни.

Аналітики також вказують на те, що багато російських ультранаціоналістів вже давно розуміють автократичність Путіна, і їхня щира похвала нагадує про співпрацю Кремля з мілблогерами, які підтримують зростаючу автократію в країні.

Ультранаціоналісти також висловили надію, що Путін продовжить підтримувати антизахідну ідеологію, яку Кремль активно розвиває з початку конфлікту в Україні.

Джерело: Еспресо