Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спрощене отримання УБД

Одне з найважливіших завдань парламенту захист і підтримка Збройних сил України. Зараз наобхідно захистити військовий ПДФО, який хочуть вилучити з місцевих бюджетів, а також ухвалити законопроєкт про спрощене отримання статуту учасника бойових дій.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив п`ятий президент Петро Порошенко.

"Немає зараз нічого важливішого, ніж захистити наших воїнів. У нас знову законопроект про УБД стоїть в кінці. Законопроєкт мого авторства взагалі навіть не розглянутий комітетом", зазначив Порошенко.

"Я наголошую, що не треба принижувати наших воїнів. Йдеться про справедливість, бо їм ці "ксиви" непотрібні. Це наше з вами зобов'язання дати їм законодавчий захист, щоб вони могли захистити членів своїх родин, захистити родини загиблих", пояснює Петро Порошенко.

Він закликав розглянути цей законопроєкт, "не плутаючи його з формуванням різних реєстрів, намаганням підтягнути туди полегшення проведення виборів".

"Бо мета України це перемога у війні проти Путіна і проти Росії, а не перемога на виборах, як дехто намагається кожен законопроєкт тут використати", сказав пʼятий Президент.

"На жаль, вчора ви проголосували 236-ма голосами, щоб забрати гроші у місцевого самоврядування, забрати їх у військових і передати їх на якісь ефемерні програми, де краще знають, де купляти яйця по 17, куртки за потрійною ціною, і як роздавати на початку повномасштабної агресії величезну кількість попередньої оплати", нагадав Порошенко.

"Я прошу до другого читання спільно зібратися робочою групою, сконцентрувати ці гроші виключно на забезпеченні бригад з пунктів постійної дислокації, забезпечити ефективний контроль за цими грошима", наголосив Порошенко.

"Вимагаємо розглянути тут УБД. Вимагаємо сформувати робочу групу по законопроєкту щодо військового ПДФО, захистити воїнів, місцеве самоврядування і децентралізацію", закликав Петро Порошенко.

У проєкті державного бюджету на 2024 рік коштів на будівництво нових доріг не передбачено.

Дороги будуватимуть тільки за окремими рішеннями Кабінету міністрів за гроші з резервного фонду. Про це сказала голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа