Посилення мобілізації: ЗСУ розкрили деталі

Розширення кола осіб, яких можуть призвати на військову службу в межах мобілізації

Україна планує розширити коло громадян, яких можуть призвати на військову службу під час мобілізації. За словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України полковника Романа Горбача, це буде реалізовано за допомогою трьох категорій громадян.

Одна з категорій включає громадян, у яких закінчився термін відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

Також введено ще дві категорії громадян:

  • громадяни, які раніше були зняті з військового обліку до 2015 року та не були поновлені на військовому обліку відповідно до змін у законодавстві України;
  • громадяни, які досягли 27-річного віку, але не були взяті на військовий облік військовозобов'язаних у зв'язку з ухиленням від виконання військового обов'язку.
«Мета зазначених заходів – забезпечення доукомплектування Сил оборони відповідно до існуючої потреби», – підкреслив Роман Горбач.

Кабінет Міністрів України має внести до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації. Про це повідомив керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Відсутність законопроєкту призводить до невизначеності і поширення фейків про блокпости та «Дію».

Президент України вимагає комплексного підходу до проходження військової служби, оскільки військове командування заявило про необхідність мобілізувати 500 тис. осіб.