Пошкоджено зерносховище: Росія атакувала Одещину дронами

У ніч з 6 жовтня Росія знову здійснила масовану атаку на Україну за допомогою дронів. Ворог вислав кілька груп ударних безпілотників типу Shahed-131/136 з Криму в різні регіони. Інформацію про це надали Сили оборони півдня України.

На півдні було знищено 11 дронів, три з них в Одеській області та вісім в Миколаївській області.

Була зафіксована тактика складних маневрів, при цьому снаряди були змінені кілька разів курсу, а також продовжували перетинати державний кордон. Атака спричинила пошкодження прикордонної та припортової інфраструктури Подунав'я. Зокрема, було пошкоджено зерносховище і кілька вантажівок вогнем, проте пожежу оперативно ліквідовано, і люди не постраждали. Внаслідок цього було тимчасове припинення роботи поромної переправи.

Глава Одеської ОВА, Олег Кіпер, зазначив, що ворог націлився на прикордонну та припортову інфраструктуру Ізмаїльського району. У результаті атаки було пошкоджено зерносховище та дев'ять вантажівок. Проте пожежу було ліквідовано, а постраждалих немає. На місці події працюють всі відповідні служби, і правоохоронні органи зафіксували чергові злочини, вчинені росіянами, повідомив Кіпер у Telegram.

Українські війська продовжують проводити оборонні дії на сході та півдні України, а також здійснювати наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. Сили оборони успішно ліквідовують ворога і крок за кроком відібрали тимчасово окуповані території, закріпившись на досягнутих рубежах.