Посол Британії поскаржився, що через Росію розпочав страсну п'ятницю в укритті

Посол Британії поскаржився, що через Росію розпочав страсну п'ятницю в укритті

Перед Великоднем, який католицька церква святкує найближчими вихідними, Росія знову збільшила свої атаки на міста та громадян України. Так про це написав посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс у соцмережі Х.

Цього Великодня Росія посилює свої підлі атаки на міста та громадян України. Моя страсна п'ятниця почалася в укритті.

Посол також додав зображення розп'яття Христового на розруйнованому будинку.

В Україні Великдень відзначатимуть 5 травня, тоді як католики святкуватимуть його 31 березня. Це означає, що різниця становитиме понад місяць. Перехід на новоюліанський календар не вплинув на дату святкування Великодня, оскільки православні християни вираховують його дату іншим способом, ніж католики.

У ніч на 29 березня українські сили знищили 84 повітряні цілі під час масованої ракетно-двохногтечної атаки Росії, включаючи 58 безпілотників типу Shahed та 26 ракет. Ці цілі були знищені українськими засобами протиповітряної оборони. За той же період противник наніс потужний ракетно-авіаційний удар по паливно-енергетичному сектору України, використовуючи різні типи ракет та ударні БПЛА.

Нагадаємо, що вночі 29 березня в усіх областях України було оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну загрозу. Тривалість тривоги становила до 6:08 із загальним відбоєм. В той же час окупанти атакували українські міста за допомогою безпілотників типу Shahed, а МіГ-31К з аеродрому Саваслейка злітав у повітря. Крім того, з Криму було здійснено ракетні удари.

Читайте також:

  • Великдень-2024: чи вплине зміна календаря на дату святкування
  • Деокупація Паски. Хто підсунув українцям "кулічі" і "пасХу"

Читайте також: