Посол Рябікін оцінив китайський «мирний план»

За словами посла України в Китаї Павла Рябікіна, КНР не вживала жодних заходів для виконання "мирного плану", оскільки такого плану не оголошувала.

Павло Рябікін пояснив, що документ, що був оприлюднений Пекіном 24 лютого, не є жодним планом, а скоріше збіркою політичних поглядів Китаю щодо можливості врегулювання "української кризи".

Посол зазначив, що спецпредставник уряду КНР Лі Хуей брав участь у зустрічі з дипломатичними радниками та політичними директорами провідних країн щодо відновлення сталого миру для України. Він також висловив бажання бачити представника Китаю на наступному раунді консультацій цього формату.

Рябікін додав, що Китай обіцяв продовжувати діяти відповідно до принципів та заходів, запропонованих головою КНР Сі Цзіньпіном. Крім того, Китай планує працювати на основі документу "Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи" з метою сприяння політичному врегулюванню.

Китай опублікував "мирний план" з своїми ідеями щодо врегулювання конфлікту між Росією та Україною. У документі закликається до діалогу та поваги суверенітету та територіальної цілісності країн. Китай визначився: всі території мають бути повернуті Україні, а Путін має бути притягнутий до відповідальності.

Сполучені Штати Америки відреагували на "мирний план" Китаю щодо України, нагадуючи, що це війна, яка може закінчитись завтра, оскільки це вибір російського диктатора Путіна.

У свою чергу, Путін заявив, що розгляне китайський "мирний план" і ставиться до пропозицій Китаю щодо врегулювання "української кризи" з повагою.