Повітряні сили розкрили подробиці сьогоднішньої атаки дронів

Росіяни під час сьогоднішньої атаки дронів не змінювали тактику.

Безпілотники типу Shahed запускали групами, заявив у четвер речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Дрони летіли парами.

"На жаль, типові ночі у нас, типові удари. "Шахеди" летять фактично з тих самих локацій, звідки запускають їх росіяни. Це Чауда, Приморсько-Ахтарськ. Сьогодні ж, як і попередній раз, була Чауда. Летіли парами: під час нічної атаки 29 "Шахедів" розділились", - сказав він.

Щодо того, що іранці модернізують дрони-камікадзе, Ігнат закликав не хвилюватися.

"Не слід переживати, що "мопеди" будуть безшумними. Основне джерело наших військових - це радіолокаційний супровід", - пояснив військовий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ігнат зазначив, що 5 жовтня росіяни запустили 29 безпілотників. Дрони розподілилися фактично на 15 груп.

"Можна уявити, що по одному-двоє вони рухалися. Зокрема вони летіли у бік Миколаївської області, Очакова, далі пішли на північ. Ну і біля Кропивницького найбільше крутилися і власне знищувалися протиповітряною обороною по цьому напрямку", - додав речник Повітряних сил.

Ворожі дрони-камікадзе знищувалися також авіацією, мобільними вогневими групами й зенітно-ракетними підрозділами.

Сили оборони півдня України повідомляють, що 10 дронів збили над Миколаївською областю, дев'ять над Кіровоградською та п'ять над Одеською.

Ворог продовжує намагання нищити припортову та іншу інфраструктуру півдня, тероризує й центральні регіони. На жаль, є влучання в об'єкт інфраструктури на Кіровоградщині. Виниклу пожежу вдалось оперативно локалізувати, інформації про постраждалих не надходило