Представниця Америки в ООН порівняла Путіна зі Сталіним

У вівторок, 21 листопада, представниця Сполучених Штатів Америки при Організації Об'єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд зробила різку заяву про президента Росії Володимира Путіна. Вона виступила на засіданні Ради безпеки ООН, де згадала Голодомор і порівняла Путіна з Йосипом Сталіним. Її промову опубліковано на сайті посольства США в ООН.

Томас-Грінфілд нагадала, що цього місяця виповнюється 90 років з дня Голодомору. Вона зазначила, що мільйони українських громадян загинули через жорстоку політику сталінського режиму. Штучно керований голод був уроком для всього світу про те, що стається, коли злочинні дії залишаються безкарними.

"Путін наслідував Сталіна. Як і Сталін, Путін використовував їжу як інструмент війни. І, як Сталін, Путін приніс голод і смерть в Україну. Росія веде війну не тільки проти українського народу, а й проти всіх "вразливих" людей, які залежать від українського експорту продовольства. Виробництво пшениці в Україні, як зазначила Томас-Грінфілд, на 35% нижче від показників до війни", - заявила вона.

За словами Томас-Грінфілд, Київ робить все можливе, щоб нагодувати світ. Україна створила чорноморський зерновий коридор, а Росія продовжує атакувати та розраховує на те, що світова спільнота забуде про Україну на тлі інших глобальних проблем та криз.

"Давайте всі разом стоятимемо з українським народом стільки, скільки буде потрібно. Поки сім'ї не належним чином не об'єднаються. Поки діти не зможуть повернутися до школи і люди не зможуть повернутися додому. І поки не буде досягнуто справедливого і всеосяжного миру відповідно до Статуту ООН", - додала вона.

Нагадаємо, раніше глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук заявив, що Голодомор 1932-33 років в Україні був способом масового знищення, який використав сталінський режим проти українського народу.