Представник президента у Раді очікує заяви поліції щодо скандального відео з депутатом Бабаком

Представник президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді Федір Веніславський відреагував на скандальне відео, на якому ймовірно видно нардепа від "Слуги народу" Сергія Бабака. У записі, що поширюється в мережі, особа схожа на Бабака, перебуває в лікарні та прив'язана до каталки через свою неадекватну поведінку, яка, за словами екснардепа Ігоря Мосійчука, пов'язана з вживанням наркотичних речовин.

Веніславський заявив, що, хоча він бачив це відео, потрібно чекати офіційного повідомлення від правоохоронних органів, щоб визначитися, чи ця інформація є правдивою. Він висловив сумнів, що особа на відео є саме Сергієм Бабаком, зазначив, що з сучасними комп'ютерними технологіями можна створити фейкове відео. Тому він не впевнений, що це відео відображає реальність.

Пройшло кілька днів після появи відео в мережі, але сам Бабак не спростував його автентичність. На запитання від журналістів у Верховній Раді він уникає відповіді, повідомляє Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

За словами Мосійчука, Бабак, голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді, був зупинений на блокпосту в стані нетверезості і доставлений до психоневрологічного диспансеру. Ця подія була знята на камеру співробітниками патрульної служби Нацполіції.

Мосійчук прокоментував: "Чи може особа, яка перебуває в такому стані (з урахуванням вживання наркотиків), очолювати комітет з освіти і науки?".

Нардеп Веніславський сподівається, що всі підозри, що виникають стосовно Бабака, будуть спростовані.

Нагадаємо, що Сергій Бабак є 11-м номером у списку "Слуги народу".

У травні цього року Бабак офіційно відмовився від наукового ступеня доктора технічних наук через звинувачення у плагіаті.