Привели додому і застрелили. На Херсонщині окупанти вбили школяра на очах у родини

У Херсонській області російські окупанти вбили підлітка

На тимчасово окупованій частині Херсонської області, підлітка загиблий у тому населеному пункті, де перебували його рідні. Цю інформацію повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін на пресконференції.

За даними звістки, вбивство 14-річного хлопчика відбулося 20 грудня під час його затримання росіянами у одному з тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини. Після затримання, окупанти привели хлопчика додому і застрелили його на очах у його сім'ї.

«Страшна ситуація там. Вбили восьмикласника в присутності родини», – розповів Прокудін.

За версією окупантів, мотивом вбивства є те, що хлопчик якимось чином проник до важливих військових об'єктів росіян і сфотографував їх. Після скоєного вбивства, мати загиблого намагалася покінчити життя самогубством.

Прокудін повідомив, що директор школи, де навчався хлопчик, подасть заяву до поліції. Також, Херсонська ОВА звернеться до Дмитра Лубінця – омбудсмена, що займається питанням повернення українських дітей з окупованих територій та Росії, і також фіксує злочини окупантів щодо неповнолітніх.

667-а доба збройної агресії Російської Федерації проти України

Тривають бойові дії, що тривають вже 667 днів. Росія продовжує порушувати закони та зобов'язання, використовуючи терористичні методи, обстрілюючи нашу державу ракетами та авіацією, а також здійснюючи обстріли з використанням реактивних систем залпового вогню як на військові, так і на цивільні об'єкти.

Протягом останньої доби сталося 95 зіткнень. Ворог продовжує наносити ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, в результаті цих атак є серед населення загиблі та поранені, а також руйнування приватних житлових будинків і в інших місцях цивільної інфраструктури.