Пропаганда РФ пробралася на українські телеканали – Центр стратегічних комунікацій

Масштабна атака російських пропагандистів на українські телеканали

Сьогодні, 28 березня, рано зранку росіяни організували масштабну атаку на українські телеканали. З'явилися пропагандисти Кремля. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.

За даними центру, близько 9:30 були спроби заглушити ефіри телеканалів 1+1 media. На цих каналах транслюються 1+1 Україна, 1+1 Марафон, Тет, "Плюсплюс", "Бігуді", 2+2, "Уніан" та інші.

"Замість телемарафону та контенту інших мовників, українські глядачі деякий час бачили пропагандистський контент Росії. Усі ці дії РФ вчиняє з метою дестабілізації ситуації в Україні", - заявили представники Центру стратегічних комунікацій.

На щастя, проблему вдалося усунути і супутникове мовлення відновлено. Втім, українців закликають дотримуватись інформаційної гігієни, щоб не допомагати росіянам поширювати дезінформацію.

Варто відзначити, що на фото, опублікованих Центром стратегічних комунікацій, можна побачити російську пропагандистку Діану Панченко, яка родом з України, яка була в ефірі.

Нагадаємо, що цілодобовий інформаційний марафон "Єдині новини #UAразом" потрапив у черговий скандал через показ Криму як території Росії.

Комітет з питань розвідки при президентові України заявив, що російська спецоперація "Майдан-3" досягне кульмінації у березні-травні 2024 року. Росіянам вдалося створити умови для "розхитання ситуації" в Україні до першої половини червня, коли їм буде завдано військової поразки на сході.

До речі, Держспецзв'язок планує побудувати систему блокування російського теле- та радіомовлення на прикордонних територіях України.