TikTok сподівається обійти заборону в США – Reuters

Виконавчий директор TikTok заявив, що сподівається виграти судову суперечку щодо закону, підписаного президентом США Джо Байденом. Про це повідомляє Reuters.

«Будьте впевнені – ми нікуди не подінемось. Факти та Конституція на нашому боці, і ми сподіваємося знову перемогти», – заявив генеральний директор Шоу Цзи Чу у відео, опублікованому кілька хвилин після підписання закону, який вимагає, щоб китайська компанія ByteDance усунула активи TikTok у США протягом 270 днів, інакше її можуть заборонити.»

Заяви Виконавчого директора свідчать про те, що TikTok планує продовжувати роботу в США, оскаржуючи обмеження, накладені на них.

Однак багато експертів сумніваються, що потенційні покупці будуть мати достатньо фінансових ресурсів для придбання TikTok, а також чи схвалять урядові установи Китаю та США продаж компанії.

Нагадаємо, що президент Джо Байден підписав закон, забороняючи TikTok в США, якщо китайська компанія ByteDance не продаст свою частку.

Запровадження заборони TikTok

Закон, який запроваджує заборону TikTok, було включено до проекту закону про надання іноземної допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Це є кульмінацією тривалих спроб Вашингтона обмежити діяльність TikTok, пов'язану з Китаєм. Однак, цей закон не спричинить негайного блокування TikTok.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що він готовий підписати закон, який обмежить діяльність TikTok в країні.

Конгрес США раніше прийняв рішення про заборону китайської соціальної мережі TikTok. Застосунок буде недоступний для завантаження через 270 днів, якщо китайський власник не продаст платформу.

Додаткові статті

  • Соцмережі на контролі: Чому США та Китай занепокоєні
  • Просували проросійські наративи: TikTok заблокував аккаунти популярних блогерів
  • Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з TikTok, щоб боротися з пропагандою РФ