Пропагандисти вигадали фейк про відправку на фронт футболістів збірної України

Українська збірна перемогла Ісландію і засмутила Росію

Футбольна перемога команди України над збірною Ісландії стала центром обговорень в Росії. Причини успіху українців після першого тайму різні.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi, наступну перемогу команди "мобілізували". Співрозмовники стверджують, що тренер Сергій Ребров подарував гравцям макет календаря на 2025 рік, на якому були зображені підрозділи ЗСУ, куди футболісти відправляться, якщо програють.

На офіційних ресурсах Української асоціації футболу немає жодних даних про такий календар. Замість цього сам Сергій Ребров після матчу зазначив, що ця перемога важлива для всієї України, для наших воїнів. Під час матчів ми говорили, що ці перемоги — для нашої країни, захисників і нашої свободи.

Цікаво, що сам Сергій Ребров брав участь у легендарному матчі проти росіян у 1999 році і зустрічався з Путіним, який подарував всій українській команді годинники. Ребров зазначив, що не показував їх після цього, бо йому вони нецікаві. Зараз він стверджує, що ці годинники треба розбити.

Існує ще одна фейкова новина, яка стверджує, що Єврокомісія наказала Ісландії програти Україні, а перемогу фінансували з бюджету ЄС. Прем'єр-міністр Ісландії виступив зі спеціальною заявою, що матч був чесним, а перемога України чесна. Такі заяви після програваних матчів рідко зустрічаються.