Проплили до 150 км на маленьких човнах: у ГУР розповіли деталі звільнення "вишок Бойка"

Заради звільнення від російських загарбників "вишок Бойка" у Чорному морі, бійці Головного управління розвідки Міноборони України змушені були проплисти від 100 до 150 кілометрів у відкрите море на невеликих човнах. Цю інформацію розкрив офіцер спецпідрозділу "Артан" ГУР Міноборони України з позивним "Нацик" під час інтерв'ю для "РБК-Україна".

За його словами, така міцна акція українських воїнів спричинила страх серед росіян та перешкодила їм виведенню великих кораблів на море. "Вони просто сіли в човни, проїхали від 100 до 150 кілометрів у відкритому морі на невеликих човнах та зайняли ці вишки. Це чому важливо? Чому Росія боїться? Вона боїться, тому що ми завжди працюємо у співробітництві", - пояснив "Нацик".

Офіцер зазначив, що Військово-морські сили України обладнані ракетами "Нептун" та мають багато їх в Службі безпеки України та інших відповідних департаментах. Додатково, ГУР має надводні, повітряні та ударні дрони.

Вказавши на можливість уражати цілі, оскільки вони розташовані на вишках та можуть бути висліджені, офіцер пояснив, що росіяни бояться виводити на море великі кораблі. Ця ситуація призвела до того, що вони не виходять з гавані та навіть не відпливають від Криму. "Таким чином, захоплення нами деяких ключових об'єктів змусило супротивника здержуватися", - заявив офіцер.

Вагомо, що всі бійці ГУР змогли повернутися цілими назад, утворившись у групи до 40-50 осіб. "Цікаво, що на одній з вишок ми знайшли російські технічні засоби виявлення, які не були вилучені, коли росіяни покинули об'єкт", - додав "Нацик".

Операцію зі встановлення контролю над "Вишками Бойка" провели підрозділи ГУР МО України, які успішно повернули бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також Службу безпеки прикордонного управління "Таврида" і Службу безпеки прикордонного управління "Сиваш". Протягом двох тижнів була проведена операція зі звільнення "Вишок Бойка", повідомив командир групи ПЗРК спецпідрозділу Головного управління розвідки "Артан" Олександр "Лютий".

Щоб звільнити від російських загарбників "вишки Бойка" у Чорному морі, бійцям Головного управління розвідки Міноборони України довелось проплисти за 100-150 км у відкрите море на невеликих човнах.

Як наслідок - тепер росіяни бояться виводити в море свої великі кораблі. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів офіцер спецпідрозділу "Артан" ГУР Міноборони України з позивним "Нацик".

За його словами, звільнити "вишки Бойка" вдалося завдяки відвазі українських воїнів.

"Вони просто сіли в човни, попливли за 100-150 кілометрів у відкрите море на невеликих човнах і просто зайняли ці вишки. Чому це важливо? Чому Росія боїться? Вона боїться, тому що ми завжди працюємо у взаємодії", - розповів "Нацик".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він розповів, що Військово-морські сили України мають ракети "Нептун", "є багато і в СБУ, і в інших суміжних департаментів". ГУР також володіє надводними, повітряними та ударними дронами.

"Тобто це все є. Вражати цілі ми можемо. Знаючи, що ми знаходимося на вишках і можемо виявляти їхні цілі, росіяни бояться виводити великі кораблі. Таким чином зайняття нами деяких ключових об'єктів змусило супротивника не виходити кораблями з гавані, навіть не відпливати від Криму", - сказав офіцер.

За його словами, усім бійцям ГУР вдалося повернутися цілими назад. Йдеться про декілька груп у кількості до 40-50 людей.

"Що цікаво - на одній з вишок ми знайшли російські технічні засоби виявлення, які не були зняті, коли вони звідти втекли", - додав "Нацик".