«Прослушка» в кабінеті Залужного: СБУ розкрила подробиці

СБУ повідомило, що виявлення "прослушки" не відбулося в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке міг використовуватись ним у майбутньому для роботи.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження з приводу виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць розміщення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. За фактом виявлення технічного пристрою порушено справу за статтею 359 Кримінального кодексу України, яка стосується незаконних придбань, збуту або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Зазначається, що технічний пристрій було знайдено не в прямому сенсі в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке може бути використане ним для роботи в майбутньому.

За попередніми даними, знайдений пристрій не був у робочому стані. Не було знайдено жодних засобів зберігання інформації або засобів віддаленої передачі аудіозаписів. Даний пристрій буде направлено на експертизу.

Співробітники СБУ вживають усіх заходів, передбачених законом, для розслідування цього правопорушення.

Нагадаємо, що сьогодні в кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного було знайдено "прослушку". Знайдені пристрої для зчитування інформації складаються з елементів невідомого зразка, що унеможливлює їх ідентифікацію.