Путін боїться згадувати війну в Україні під час виборчої кампанії

Російський диктатор Володимир Путін планує мінімально згадувати про війну в Україні під час оголошення президентської кампанії у листопаді 2023 року.

Путін може оголосити про свою кампанію під час або незабаром після відкриття міжнародної виставки та форуму "Росія" 4 листопада, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Основною ідеологічною лінією кампанії Путіна буде Росія як "сім'я сімей", на яку нападають її вороги. Путінська кампанія обговорюватиме війну в Україні рівно стільки, скільки потрібно", - сказано у свіжому звіті.

Аналітики вже заявляли, що російські чиновники, особливо пов'язані з партією Путіна "Єдина Росія", схоже, стурбовані впливом війни на електорат під час місцевих і регіональних виборів.

"Занепокоєння Кремля та "Єдиної Росії" щодо внутрішньої підтримки війни та спроб збільшити підтримку Путіна в суспільстві не є ознакою того, що вони в російській політиці стикаються з законною загрозою на майбутніх президентських виборах", - заявили в ISW.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кремль складає список "довірених осіб" для агітації за Путіна напередодні президентських виборів у березні 2024 року.

Вони повинні відповідати таким критеріям:

- виражати публічну підтримку Путіна та війни в Україні;

- наявність ораторських навичок та досвіду дебатів;

- мати високий рівень визнання й поваги у своїх громадах;

- брати участь у релігійній, військовій, освітній та інших сферах суспільного життя.

Російська армія зазнає дефіциту кадрових військових для поповнення бойових втрат. Відтак росіяни намагаються залучити іноземних добровольців із Непалу та Куби для служби у ПДВ.

Військові РФ продовжують вербувати іноземних добровольців на службу у відносно елітних підрозділах повітряно-десантних військ, які деградували після інтенсивних боїв на фронті в Україні.