Путін готує мобілізацію усіх зеків

Уряд Росії ввів нову систему обліку ув'язнених, яку назвали "особливим військовим обліком". За цією системою, військкомати будуть здійснювати облік громадян, які перебувають у виправних колоніях та СІЗО. Кожен чоловік, який знаходиться під в'язницею, буде вважатися потенційним військовослужбовцем. Раніше ж в'язні не підлягали такому обліку.

Згідно з планом, списки осіб, які підпадатимуть під "особливий військовий облік", будуть формуватися у самій в'язниці або колонії. Ці списки будуть оновлюватися залежно від етапування та звільнення засуджених і передаватимуться до військкоматів.

Варто зазначити, що "особливий військовий облік" для ув'язнених не потребує особистої явки військкомату та не включає медичний огляд або психологічний добір.

Тривають мобілізаційні заходи в Росії, про які, проте, не часто відомо. Кожного місяця залучається понад 20 тисяч осіб різними способами, включаючи рекрутинг серед ув'язнених та боржників ненадійних категорій населення.

Раніше повідомлялося, що Росія практикує примусову мобілізацію місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.