Путін створив можливість для дуже швидкого вторгнення в Україну – Ентоні Блінкен

Якщо Росія піде на вторгнення в Україну, проти неї запровадять високоефективні економічні санкції, попередив держсекретар Штатів.

Президент Російської Федерації Володимир Путін створив можливість для дуже швидкого здійснення вторгнення в Україну, якщо він прийме таке рішення.

Є докази того, що РФ підготувала плани значних агресивних дій щодо української держави, розповів держсекретар США Ентоні Блінкен за підсумками дводенного засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Ризі, пише Deutsche Welle з посиланням на відомості кореспондента.

За його словами, в плани входять зусилля з розхитування нашої країни зсередини, а також "великомасштабні військові операції".

Головний американський дипломат підкреслив, що поки невідомо, чи вирішив лідер Росії вдиратися в Україну.

"Але ми знаємо, що він створив можливість зробити це дуже швидко, якщо він так вирішить", – заявив держсекретар.

Блінкен, що, якщо РФ піде на вторгнення в Україну, проти неї запровадять високоефективні економічні заходи, від яких поки утримувалися.

"...ми поділилися нашими думками з союзниками й партнерами. І я побачив величезну солідарність з боку всіх у рішучості та намірі вжити дієві заходи, якщо Росія вдереться в Україну", – сказав держсекретар.