Рада дозволила мобілізацію ув’язнених, Коломойський отримав нову підозру. Головне за 8 травня

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради було ухвалено дозвіл деяким категоріям ув'язнених мобілізуватися до лав ЗСУ. Законопроєкт №11079-1 було ухвалено у другому читанні з 279 голосами "За". Олексій Гончаренко, який є співавтором цього законопроєкту, зазначив, що ув'язнені за нетяжкі злочини матимуть право на захист Батьківщини, проте засуджені за тяжкі злочини не будуть мобілізовані.

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора юридичної компанії. За даними слідства, Коломойський замовив вбивство через особисту помсту за невиконання вимог щодо рішень акціонерного товариства.

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні щонайменше ще 90 днів, до 11 серпня 2024 року.

Україна догнала Росію у виробництві дронів-камікадзе та у виробництві інших ударних безпілотників. Генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін зазначив, що були укладені контракти з приватними виробниками щодо ліцензійного виробництва цих дронів. Він також зазначив, що залучено багато приватних підприємств-розробників та науковців для розробки нових видів озброєнь.

Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання "Почесного громадянина Києва". Відповідне рішення було прийняте на сесії Київради.

Читайте також:

  • Допуск журналістів до Ради: Стефанчук підписав розпорядження
  • Нардеп пояснив, чому сформувалися черги до ТЦК (відео)
  • Посли Євросоюзу погодили відправку Україні заморожених активів РФ
  • Київрада перейменувала проспект Правди на проспект ЄС
  • «Укренерго» ввело аварійні відключення світла для бізнесу