Радбез ООН не прийняв жодної заяви щодо нападу на Ізраїль

На закритому засіданні Ради Безпеки ООН не було прийнято жодної заяви щодо палестино-ізраїльського конфлікту. Жодна з країн не запропонувала проєкту заяви, однак всі члени Ради засудили атаку ХАМАСу на Ізраїль, повідомила Ванесса Фрейзер, представниця Мальти.

Також відомо, що Об'єднані Арабські Емірати засудили терористичний напад ХАМАСу.

Уранці у понеділок представники Нетаньяху та лідера партії "Національна єдність" Ганца планують обговорити вступ партії до надзвичайного уряду.

За інформацією о 01:00, елітний підрозділ ХАМАСу "Нахва" був повністю знищений ЦАХАЛом, а також його терористи. У східному Єрусалимі та Хевроні тривають зіткнення між ізраїльською армією та бойовиками.

Бойовники ХАМАСу випустили близько 100 ракет по ізраїльському місту Ашкелон, одна з них влучила в житловий будинок. Система "Залізний купол" не змогла перемогти велику кількість ракет. У відповідь на це, Ізраїль атакував Газу. Взлітно-посадкова смуга Аль-Рабат, де, за інформацією ізраїльської розвідки, були бойовики ХАМАСу, була зацілена авіацією.

7 жовтня зранку бойовники ХАМАСу відкрили масовану ракетну атаку на Ізраїль. Внаслідок цього в містах Ізраїлю сталися пожежі, сповіщають про загиблих і поранених. Повітряну тривогу оголошували у південному і центральному Ізраїлю, а в Тель-Авіві, Ашкелоні, Явне і Кфар-Авіві були почуті обстріли.

У відповідь на атаку, Ізраїльські війська розпочали операцію "Залізні мечі" проти ХАМАСу в Секторі Гази. Вже зараз Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) наносить удари по Сектору Гази.