Радниця Байдена у справах Європи йде у відставку

Головна радниця президента США Джо Байдена у справах Європи Аманда Слоат покидає свою посаду. Про це інформує Politico.

За даними джерел видання, Слоат відігравала важливу роль у відновленні стосунків США з європейськими союзниками та у формуванні єдиного фронту проти агресії Росії в Україні. Вона також була відповідальна за спільну дію з європейськими партнерами щодо реакції на російське вторгнення, включаючи допомогу для України.

Також Слоат займалася розробкою стратегії для команди і супроводжувала Байдена під час його поїздок до Європи. Вона була ініціатором створення групи східноєвропейських країн НАТО, яка зміцнювала регіон.

Офіційні представники США визнали, що зусилля Слоат суттєво поліпшили відносини між США та Європою.

«Це були неймовірні три роки, але настав час. Я втомилась», - заявила Слоат, підтвердивши свій відхід.

Протягом своєї роботи Слоат стикалася з складними моментами. Представники адміністрації заявили, що вона була розчарована тим, що американсько-британсько-австралійська угода AUKUS була укладена без неї. Вона також змушена була вирішувати проблеми з Францією, яка відмовилась від своєї угоди з Австралією. Усе це врешті-решт призвело до візиту президента Франції до США.

Раніше було повідомлено, що США продовжать надавати військову допомогу Україні, хоча зменшать її обсяги. Пентагон закликав Конгрес якомога швидше затвердити додаткове фінансування.