Рекрутинг до ЗСУ: названо вакансії, які користуються найбільшим попитом

За словами заступниці міністра оборони України, Наталії Калмикової, міністерство має намір запрацювати на приверненні до Збройних сил України кілька тисяч людей шляхом рекрутингу. Поки що, найпопулярнішими вакансіями є ті, що пов'язані з інформаційними технологіями (ІТ) і штурмовиками.

Вона пояснила, що такий підхід до рекрутингу буде здійснюватися етапами, починаючи зі зведення людей, які виявляють інтерес, і закінчуючи повноцінними робочими місцями військовослужбовців. За допомогою зовнішніх агентів та внутрішньої системи, яка вже розробляється, Міноборони планує досягти хороших результатів.

За словами Калмикової, найбільш затребуваними є люди, які проводять багато часу за комп'ютером, тобто ті, хто має досвід роботи в сфері ІТ. Вакансія штурмовика також знаходить кілька зацікавлених осіб, що, на її думку, несе досить хороші результати.

Ці люди свідомо розуміють, що вступають до армії, де їх очікує служба зі зброєю в руках на передовій і де вони повинні усвідомлювати всі можливі ризики.

Нагадаємо, що в Україні розпочався проект рекрутингу до Збройних сил, де кожен бажаючий може обрати певний підрозділ і служити на конкретній посаді, використовуючи свій цивільний досвід найкращим способом.