РФ готує новий масований наступ: розвідка Естонії повідомила, що на це вказує

Розгортання військ РФ у районах Авдіївки та Куп'янська свідчить про підготовку нового наступу.

За даними естонських військових, Росія має достатню кількість артилерійських снарядів для року активних бойових дій проти України. А наростаюча активність її сил в районах Авдіївки на Донеччині та Куп'янська на Харківщині може свідчити про підготовку нового наступу. Про це повідомив голова розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, передає ERR.

Основні напрямки дій Росії в Україні наразі є Авдіївка-Мар'їнка та Куп'янськ-Лиман. Якщо влітку там було 20-40 атак на день, то зараз ця кількість зросла до 76 атак на добу.

Розвідка в Естонії вважає, що Росія називає ці дії активною обороною, можливо, намагаючись маскувати свої невдалі наступальні дії, які мali служити підготовці до нового наступу.

Керівник розвідки також висловив думку, що Росія завершила підготовку атак на енергетичну інфраструктуру України, і їх можна очікувати "в найближчі тижні або місяць".

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмують Бахмутський напрямок. Вони завдають втрат ворожим військам у живій силі та техніці та виснажують противника по всій лінії фронту.

За добу відбулося 77 бойових зіткнень. Ситуація на сході та півдні України залишається складною, повідомив 20 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.