РФ нарощує мінно-вибухові загородження вздовж кордону України – Генштаб

Відбувається 652-й день великомасштабної війни РФ проти України. Ситуація на сході та півдні України залишається складною. За минулу добу було 56 бойових зіткнень. Ворог здійснив три ракетних та 39 авіаційних ударів, провів 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Російські окупанти вчинили новий напад на Україну, застосувавши 14 БпЛА типу Shahed-136/131, 12 ворожих дронів було знищено. Через ці терористичні атаки були поранені громадяни. Приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура також постраждали.

На Волинському та Поліському напрямках поки що не відбуваються значні зміни. Прикордонні райони України, які межують з Білоруссю, спостерігають за діяльністю підрозділів збройних сил Білорусі.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує здійснювати провокаційну діяльність, здійснює обстріли із території РФ та масово мінує прикордонні ділянки уздовж державного кордону України. Біля 25 населених пунктів, зокрема у Чернігівській, Сумській та Харківській областях, стали жертвами артилерійського та мінометного обстрілу ворога.