Росія атакувала теплоелектростанцію: поранено п’ятьох енергетиків

Енергетиків поранено після обстрілів

На прифронтовій теплоелектростанції ДТЕК сталася чергова атака, в результаті якої п'ять енергетиків отримали поранення. Про це повідомила Група ДТЕК у Facebook.

“Нашим колегам було оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікарні. Тримаємо зв'язок з ними і їх рідними. Надаємо всю необхідну допомогу”, – зазначили представники компанії.

На жаль, обладнання теплоелектростанції постраждало від обстрілу. Зараз триває активна ворожа діяльність. Після закінчення обстрілу, енергетики розпочнуть ліквідацію наслідків.

Десята атака на станцію за останні два місяці

Це вже десята атака на теплоелектростанцію протягом двох останніх місяців, повідомили в ДТЕК. Остання атака сталася 20 грудня.

Нагадаємо, що минула зима була надзвичайно важкою для енергетичної системи України.

Попередні обстріли теплоелектростанції

7 грудня теплоелектростанцію також обстріляли, що призвело до зупинки двох блоків. Внаслідок тривалих обстрілів однієї з теплоелектростанцій, серйозно пошкоджено обладнання.

Міненерго закликало споживачів електроенергії заощаджувати через дефіцит в енергосистемі, спричинений обстрілами. Зупинка теплових блоків і зниження температури призвели до тимчасового дефіциту електроенергії.