Росія готує інформаційну атаку на міністра оборони України

Спеціальні служби Російської Федерації підготували напад на міністра оборони України Рустема Умєрова. Росіяни розіслали пропагандистам та "технологам" нові методики для поширення негативного ставлення до України серед її партнерів на Заході. Про це повідомила Головна розвідка.

У рамках цієї кампанії нашкодження Україні, планується інформаційна атака на Умєрова. Розвідка назвала основні брехливі твердження з російських методик:

  • "корумпована Україна продає зброю терористам ХАМАС";
  • "Україна використовує "зерновий коридор" для незаконної торгівлі зброєю";
  • "Рустем Умєров використовує свої зв'язки в арабському світі для незаконної торгівлі зброєю";
  • "відкриття Ліваном ринку для української сільськогосподарської продукції використовується для незаконної торгівлі зброєю".

Мета цієї нової інформаційної кампанії ворога - повністю зупинити постачання озброєння для Сил безпеки та оборони України з боку держав-партнерів, повідомив ГУР.

Розповсюдження цих брехливих тверджень свідчить про зростання зусиль Росії спрямованих на дискредитацію України, повідомила розвідка.

З тією самою метою російські спецслужби передали терористам ХАМАС певні примірники західної зброї, які були захоплені в Україні, повідомив ГУР.

Українська розвідка закликає журналістів, представників українських та закордонних медіа, громадян України не поширювати шкідливу брехню, яку розповсюджують російські спецслужби.

З метою захисту інформаційної гігієни, розвідка закликає до співпраці.

6 вересня Верховна Рада призначила Умєрова міністром оборони. У жовтні уряд призначив трьох нових заступників міністра оборони. Президент поставив завдання новому міністру.