Росія почала виробляти ракету Х-101 з подвійною бойовою частиною

Росія почала виробляти ракету Х-101 з подвійною бойовою частиною

Росія оновлює ракету Х-101: вдвічі більша бойова частина

Виробництво оновленої версії крилатої ракети Х-101 розпочала Російська Федерація. Тепер ця ракета має дві бойові частини замість однієї, що робить її вдвічі небезпечнішою. Про це повідомляють аналітики Defense Express.

У січні вже зазначали про збільшення бойової частини Х-101 до 800 кг, але виявилося, що йдеться не просто про збільшення ваги вдвічі.

Оновлена версія ракети Х-101 тепер має дві окремі бойові частини загальною вагою 800 кг, кожна з яких може завдати значного удару. Ця інформація стала відомою після аналізу збитої ракети під час атаки армії РФ 29 березня. Друга бойова частина має готові бойові елементи кубічної форми, раніше використовувані у зенітних ракетах.

Зазначається, що встановлення додаткової бойової частини стало можливим завдяки зменшенню розміру паливного бака. Це призводить до зменшення дальності польоту Х-101, але це не має значного значення, оскільки залишається достатньо місця для маневрів навіть після пуску ракети з Саратовської області до Львівської області.

Інформація про можливість оснащення ракети Х-101 двома бойовими частинами вже відома з середини 2010-х років, але лише зараз це стало реальністю. Раніше першу спробу розділення бойової частини скасували, але тепер це стало актуальним. Точний механізм скидання другої бойової частини наразі залишається невідомим.

Ракети Х-101, вироблені Росією, відрізняються від тих, які використовував ворог на початку вторгнення у 2022 році. 

Читайте також: