Росія вдарила по Харківщині гібридною ракетою "Гром-Е1"

Російські окупанти вдарили по Куп'янську Харківської області ракетою "Гром-Е1".

28 вересня окупанти вдарили по місту гібридною ракетою, заявив у п'ятницю вранці очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Минулої доби ворог обстрілював цивільне населення прифронтових та прикордонних міст і сіл Чугуївського та Куп'янського районів області. По Куп'янську ворог завдав удару ракетою "Гром Е-1". Пошкоджено інфраструктурний об'єкт, без постраждалих", написав він.

Внаслідок обстрілів сіл Кіндрашівка та Кутьківка Куп'янського району сталися лісові пожежі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У селі Западне Куп'янського району обстрілом пошкоджено житловий будинок.

"Близько 14:00 поблизу селища Нова Гусарівка Ізюмського району на вибуховому пристрої підірвався трактор МТЗ-82. 31-річний і 68-річний чоловіки, що були у тракторі, отримали поранення та були госпіталізовані в стані середньої тяжкості. Тривають роботи з розмінування. За минулу добу піротехніки обстежили понад 2,9 га території та знешкодили 72 вибухонебезпечні предмети", додав Синєгубов.

"Гром-Е1" є гібридом, створеним на базі радянської ракети Х-38. Максимальна дальність ураження може становити 120 км. Міноборони РФ позиціонує її і зовсім як аналог американських JDAM-ER. Вперше окупанти використали її у березні 2023 року на Донеччині.