Росія відповість за воєнні злочини в Україні - делегація Євросоюзу в ОБСЄ

У делегації Європейського Союзу відбулася засідання, на якому були осуджені повітряні атаки з боку Росії на мирні українські міста.

У результаті цих атак, які вже тривають деякий час, було нанесено значні збитки як в людському потенціалі, так і в інфраструктурі країни. Росія свідомо веде війну проти України, порушуючи міжнародні стандарти та порушуючи права людини.

«Ми вимагаємо від Росії негайно припинити агресію проти України та виконати всі міжнародні зобов'язання», — заявила голова делегації ЄС.

Делегація Європейського Союзу закликала всіх сторон виявити стриманість та шукати політичного вирішення конфлікту, а також відправила гуманітарну допомогу для постраждалих жителів України.

Суперечки і санкції

У свою чергу, Росія заперечує будь-яку свою причетність до атак на українські міста та називає це провокацією. Однак, на реальні докази її невинуватості, поки що немає.

«Це неприйнятно, що ми знову в цей спосіб стикаємося з агресією з боку Росії. Повітряні атаки на мирних жителів є жорстоким порушенням міжнародного права», — наголосив представник України.

У свою чергу, країни-члени Європейського Союзу обговорюють можливість введення санкцій проти Росії у зв'язку з цими атаками, а також з іншими порушеннями.