"Росія віками грала на протиріччях, стравлювала країни і народи" - колишній міністр закордонних справ України

Росія завжди намагалась використовувати протиріччя в сусідніх країнах і між народами, це була стратегія Москви. Про це розповів колишній голова українського МЗС Володимир Огризко в інтерв'ю Gazeta.ua.

За його словами, Росія використовує класичну технологію, яка діє ще з давніх часів, - гра на протиріччях, спровоковування конфліктів між країнами і народами. Всі колишні радянські республіки є доказом цього, вони стали полем для конфліктів Москви. Після цього, під прикриттям миротворців та посередників, Росія фактично контролює процес і використовує його в своїх інтересах.

Огризко наводить приклади таких конфліктів, як Придністров'я в Молдові, Нагірний Карабах в Вірменії та Азербайджані, Абхазія та Південна Осетія в Грузії, війна на Донбасі та анексія Криму. Він стверджує, що все це свідчить про те, що Росія добре розуміє, як маніпулювати та використовувати протиріччя. Вони спочатку створюють кризові ситуації, а потім їми управляють. Це постійна тактика Росії.

Нещодавно, спецслужби України провели спецоперацію, під час якої було розкрито агентуру ФСБ, що мала створити свою розвідувальну мережу на півдні України.

Контррозвідка СБУ провела багатоетапну спецоперацію, у результаті якої вивела з території невизнаного Придністров'я і затримала на Одещині агента ФСБ. Він отримав вороже завдання - створити власну агентурну мережу на півдні України.