Росія заявила про масовану атаку безпілотників на Крим

Російська протиповітряна оборона перехопила 36 БПЛА над Кримом

У ніч на 5 січня російська протиповітряна оборона, за даними міністерства оборони Російської Федерації, заявила про знищення та перехоплення 36 безпілотних літальних апаратів над Кримом. За проаналізованими даними, БПЛА були запущені з боку України.

Моніторинговий канал "Кримський вітер" повідомив, що були почуті вибухи в Саках. Також повідомлялося про тимчасове перекриття Кримського мосту.

Севастополь, який тимчасово окупований, був також свідком серії вибухів вечором 4 січня, в результаті евакуювали людей. За повідомленням "губернатора" Михайла Развожаєва, евакуювали людей через знищення частини ракети в селі Чорноріччя, яке трапилося після атаки ЗСУ на місто.

Після цих вибухів збройні сили України підтвердили знищення командного пункту росіян поблизу Севастополя. Командувач Повітряних сил, генерал-лейтенант Микола Олещук, подякував українським пілотам та всім, хто мав участь в операції, за їхню бездоганну бойову роботу.

Ці самії вечором 4 січня в Білгороді (Росія) також відбулися серія вибухів. Місцеві жителі повідомили про роботу систем протиповітряної оборони та "прильоти".