Україна розпочала концентрацію арештованих АЗС російської Татнєфті

АРМА і Укрнафта подали заяву до АМКУ на отримання дозволу на управління автозаправними станціями

АРМА і Укрнафта внесли до Антимонопольного комітету спільну заяву на отримання дозволу на концентрацію для управління арештованими автозаправними станціями ТОВ "Татнєфть-АЗС-Україна".

Про це повідомила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума.

Вона зазначила, що першим етапом у передачі російської мережі АЗС в управління державній компанії є отримання дозволу на концентрацію.

За результатами розгляду заяви та отримання відповідного дозволу у ПАТ "Укрнафта" матиме правові підстави для управління мережею АЗС ТОВ "Татнєфть-АЗС-Україна".

Зазначено, що для подання заяви до АМКУ передувало отримання усіх необхідних документів з Державної податкової адміністрації. В тому числі, сторони обʼєктивно оцінюють стан АЗС за результатами огляду, що буде відображено в договорі управління з відповідними показниками надходження до бюджету та необхідних витрат на ті АЗС, що знаходяться в незадовільному стані.

"В подальшому після підписання договору, Укрнафта зобов'язується підвищити ефективність роботи АЗС, що збільшить надходження коштів до державного бюджету, а також забезпечить збереження активів. АРМА, зі свого боку, контролюватиме ефективність управління цими активами", - розповіла Олена Дума.

Нагадаємо, за ініціативи АРМА уряд своїм розпорядженням передав російську мережу АЗС в управління державній компанії.