Росіянам вперше показали живого Суровікіна на тлі чуток

У мережі з'явилося фото нібито живого генерала Сергія Суровікіна, якого після бунту вже покійного засновника приватної військової компанії Євгена Пригожина у РФ за чутками відправили до СІЗО через його підтримку збройного заколоту наприкінці червня.

Суровікіна нібито сфотографували під час прогулянки. Про це повідомила російська пропагандистка Ксенія Собчак, яка й показала росіянам світлину. Згодом фото поширили й інші Telegram-канали.

"Генерал Сергій Суровікін вийшов. Живий, здоровий, вдома, з сім'єю, у Москві", заявила Собчак.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Пропагандистка опублікувала 4 вересня фото двох людей. Чоловік на зображенні візуально схожий на "сирійського м'ясника" Суровікіна.

Після бунту Пригожина Суровікіна відсторонили від керівної ролі у війні в Україні. Видання Bloomberg писало, що його протягом кількох днів допитували військові прокурори про його зв'язки з Пригожиним.

Минулого місяця видання Politico написало, що Суровікін перебуває під домашнім арештом.

У липні The Wall Street Journal повідомили про допити Суровікіна у Москві і затримання щонайменше 13 російських військових високопосадовців.

За даними бази російських військових, які чинили злочини в Україні, Суровікін брав безпосередню участь у плануванні та організації військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

З жовтня по січень він командував угрупованням російських окупаційних військ.

У січні Суровікіна зняли з посади, на його місце поставили начальника російського генштабу Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.