Росіяни формують ще один псевдодобровольчий батальйон

Російські загарбники використовують добровольчі батальйони для пропаганди війни

Російські загарбники намагаються заховати свою мобілізацію під приводом створення "добровольчих батальйонів" (добробатів) та використовують це як інструмент пропаганди війни. Про це повідомляє Центр нацспротиву.

Організація повідомляє, що "ворог почав формувати добровольчий батальйон 'Донецьк', який фактично є загоном найманців-контрактників. Зрозуміло, що в цьому батальйоні не буде місцевих мешканців Донецька, так як набір проводять у Краснодарському краї".

Зазначається, що цей батальйон підпорядковується "казацькій бригаді 'Терек'", яка ніякого відношення до козаків не має.

"Кремль використовує 'казацтво' для передачі його історії та проведення аналогій з козацтвом. Ми закликаємо повідомляти про прибуття 'казаків' до нашого чат-бота", - додають у Центрі.

Раніше російські окупанти сформували "добровольчий батальйон" із українських полонених.

Продовжується широкомасштабна агресія РФ проти України

Уже 667-а доба триває збройна агресія Російської Федерації проти України. РФ продовжує порушувати закони та норми міжнародного права, використовує терористичні тактики, здійснює ракетні та авіаційні удари, обстрілює з реактивних систем залпового вогню не тільки позиції військових, а й мирних жителів.

За минулу добу відбулося 95 бойових зіткнень. Ворог здійснив 1 ракетний та 61 авіаційний удари, а також здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населених пунктах. На жаль, ці терористичні атаки призвели до смертей та поранень серед мирного населення. Багато приватних будинків та інфраструктура отримали пошкодження.