Росіяни готують спробу прориву на Лимано-Куп'янському напрямку

На Лимано-Куп'янському напрямку російські окупаційні війська формують 12 штурмових рот чисельністю близько 2 тис. осіб, аби намагатися пробити оборону Збройних сил України.

Ворог тривалий час намагається це зробити, однак успіху не має. Про це сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, повідомив "Укрінформ".

"Зараз ми фіксуємо перехоплення про те, що ці мобілізовані війська висловлюють негативні настрої, бунтівні, збираються складати зброю. Це свідчить про те, що у них відсутні будь-які успіхи", повідомив Євлаш.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вони (російські окупанти. Gazeta.ua) за минулу добу не проводили жодного бойового зіткнення, жодних штурмів, проте й надалі продовжують інтенсивно застосовувати авіацію. 14 разів обстрілювали наші позиції, використовуючи штурмовики Су-25 і гелікоптери Ка-52, завдали 579 обстрілів. Зараз вони працюють на максимально граничних дистанціях зі своєї артилерії, аби убезпечити свої системи від нашого потужного вогневого ураження", розповів Євлаш.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському. Відбили атаки росіян на Бахмутському, Мар'їнському і Шахтарському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За 581 день українські воїни знищили понад 276 990 окупантів, 8950 броньованих машин ворога, 20 кораблів і катерів, 4675 танків, 316 гелікоптерів і 315 літаків.