Росіяни на окупованому Донбасі будують нову гілку залізничного сполучення

РФ хоче побудувати пряме залізничне сполучення з окупованими Маріуполем, Волновахою та Донецьком і з'єднати їх з Таганрогом та Ростовом-на-Дону.

Це глобально не вплине на перебіг війни.Таку думку висловив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський, передає "Еспресо".

Російські залізничні війська це дуже потужна інженерна складова. До повномасштабного вторгнення у них налічувалося 40 тисяч особового складу.

"Вони мають техніку, щоб відносно швидко будувати військово-польові залізниці. Це достатньо кваліфіковані люди, які, на жаль, змогли довести до ладу ті залізниці, які армія РФ спочатку пошкодила на тимчасово окупованих територіях України", сказав Киричевський.

Він не сумнівається, що окупанти зможуть побудувати нову залізничну магістраль дистанцією 50 км і залізничний міст через річку Кальміус.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Якщо брати контекст наступу ЗСУ, то він спрямований на перерізання коридору від окупованого Донбасу на Крим. А найбільш вразлива ділянка цього коридору, зокрема залізничного, як раз йде по магістралі Волноваха, Комиш-Зоря, Пологи й далі на Мелітополь. І наш рух на Токмак спрямований на те, щоб брати під щільніший вогневий контроль цю ділянку по магістралі", пояснює експерт.

Окупанти можуть зробити два ізольовані логістичні острови: перший Крим і Мелітополь, а другий Таганрог, Маріуполь і Волноваха.

"Але це все одно не вирішить проблему їхньої логістики, бо ЗСУ зможуть перерізати цей коридор з Донбасу на Крим. Тобто окупанти зможуть створити нам капості та неприємні речі, а десь їх це все рівно не врятує", підсумував Киричевський.

Щоб захистити Керченський міст окупанти взялись топити пароми.

Один вже затопили, готуються зробити це з другим, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Ще планують затопити щонайменше шість плавзасобів вказаного типу з метою створення захисної смуги перед Керченським мостом, йдеться в повідомленні.