Росіяни посилили атакувальні дії: Україна переживає найтяжчі часи - Time

Росія продовжує напади на Україну з будь-якого напрямку, деякі з цих атак були успішними. Стан України зараз складний і непевний, і військовий експерт з Великої Британії, Мейсер Гіффорд, називає цей період "темними та важкими часами". За даними журналу Time, ця війна є війною на виснаження, а таку війну не бачили в Заході з часів світових воєн минулого століття. У такій війні, перемагає та сторона, яка найкраще використовує свою промисловість і продуктивність на полі бою, від кібертехнологій до звичайних збройних сил.

Росіяни мають перевагу в цих аспектах, тоді як Україна лише починає розвивати свою високотехнологічну зброю. Але для того, щоб Україна могла конкурувати з Росією, їй потрібна підтримка Заходу. Така підтримка особливо важлива наступного року, коли Росія буде залежати від своїх зв'язків з Північною Кореєю, Іраном та Китаєм.

Західні лідери не погоджуються з ідеєю, що війну з грубим російським імперіалізмом можна виграти лише шляхом виснаження. Вони прагнуть того, щоб українські сили перемогли на полі бою. Але цього літа показує, що це малоймовірно. Росія кидає все більшу кількість військ і техніки для атак на різних напрямках, включаючи й Північний Донбас, Авдіївку та Запоріжжя. Українські сили захищаються запекло і поки що вдало утримують свої позиції.

Особливо важливою є боротьба за Авдіївку, яка має стратегічне значення. Вона знаходиться на ключовій трасі до Донецька й відкриває шлях до аеропорту та північних околиць міста. Якщо Україна втратить Авдіївку, то перспективи переможного наступу на південь Донбасу обертаються на мілість. Україні необхідна підтримка Заходу та їх матеріальна допомога, щоб протистояти Росії.

Українські сили також ведуть активні бої на південь від Оріхова в Запорізькій області, де намагаються прорватися до Токмака та відкрити шлях до моря. Вони також успішно атакують російські сили в тилових районах за допомогою високоточних ракет і артилерії великої дальності. Головна стратегічна мета України - отримати контроль над Кримом і унеможливити його використання Росією як військової бази. Російська економіка водночас гальмує, і її здатність до повноцінного військового наступу обмежена. Навіть найбільші виробники зброї складаються з нестачі ресурсів та працівників для збільшення виробництва.

Російські сили також мають свої проблеми: хоча вони набагато краще організовують свої сили, на оперативному рівні росіяни все одно перекидають безліч підрозділів на передову, незважаючи на їх недостатню підготовку. Росія не має оперативного резерву, і їхні солдати стають жертвами на полі бою. Кремль робить все можливе, щоб підтримати свої втрати, навіть залучаючи російські етнічні меншини в армію та збільшуючи виробництво військової техніки. Але їхнє господарство сповільнюється, і їм важко забезпечити постійне виробництво.

Загалом, Росія, як очікується, не зможе здійснити повноцінний стратегічний наступ на Україну щонайменше до весни 2025 року. Це залежить від того, чи буде Україна продовжувати боротьбу проти агресії Росії, а також від підтримки Заходу. Втім, ситуація на сході та півдні України залишається складною, і бойові дії продовжуються.

Джерело: INKORR