Росіяни розпочали будівництво залізниці між Ростовом-на-Дону і Кримом

Почалося будівництво залізниці, яка планує з'єднати міста Ростов-на-Дону і Крим, і проходитиме через територію Запорізької області. Цю інформацію повідомив губернатор окупованої Запорізької області - Євгеній Балицький. За інформацією пропагандистського російського видання "РИА Новости", вже розпочато будівництво другого проєкту, який прокладатиметься від Якимівки до Ростова, через Бердянськ і Маріуполь.

Очільник окупаційної адміністрації також стверджує, що ці проекти дозволять убезпечити рух залізничних поїздів від обстрілів. Завдяки побудові хоча б однієї колії залізниці, вирішуються питання військових потреб, а також вивезення зерна, залізної руди, металобрухту, вугілля, і інших матеріалів, які є необхідними для облаштування життя в цій території. Ефективність перевезень через Кримський міст зменшується, тому будівництво залізниць стає дедалі більш важливим.

Наразі, російські загарбники, ймовірно, займаються будівництвом захисного бар'єру поблизу Кримського мосту для захисту інфраструктури від можливих атак морських дронів.