Росіяни скаржаться на велику кількість проблем на лівому березі Дніпра: аналіз ISW

За звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), українські військові утримують свої позиції в районі Кринок на східному березі Херсонської області, тоді як росіяни скаржаться на проблеми з РЕБ в цьому районі.

Бойові дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна

7 січня українські та російські війська продовжили позиційні бойові дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Однак, змін траси фронту на цій ділянці не відбулося.

За даними українських та російських джерел, бої тривали на північний схід та схід від Куп'янська, а також на захід від Кремінної.

Також 7 січня відбулися бойові дії поблизу Бахмута. Проте, змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Російські та українські джерела повідомляють, що бойові дії відбулися на північ від Бахмута, на захід від Бахмута та на південь від Бахмута.

У районі Новобахмутівки, Степового, Авдіївського коксохімічного заводу та в районі Первомайського, Невельського та Водяного також відбулися бойові дії.

За геолокаційними кадрами, російські війська незначно просунулися в західній Мар'їнці та на південній околиці Новомихайлівки.

Проблеми російських сил

Російські сили продовжують стикатися з проблемами оперативного потоку інформації, зв'язку, радіоелектронної боротьби (РЕБ) в районі Кринок та інших районах на східному березі. Українські військовослужбовці активно мінують російські наземні лінії зв'язку (GLOC) на Херсонському напрямку.

За словами російського блогера, російські війська створюють ремонтні бази в окупованому Криму та будують нову базу на північ від Євпаторії, ймовірно, щоб компенсувати втрати військової техніки. Також повідомлялося, що в Білгородізькому районі зосередилися близько 12 тис. російських військ.

Українські військові в районі Кринок повідомили, що російські війська регулярно атакують невеликими групами піхоти.

Російський «воєнкор»