Росіяни змінили характер далекобійних ударів по Україні – британська розвідка

Росія змінила стратегію ударів по Україні - Міноборони

Міністерство оборони Британії стверджує, що Росія змінила свій підхід до нанесення ударів по Україні. Тепер вони більше націлені на оборонні потужності, а не на енергетичну інфраструктуру, як раніше. Це було зафіксовано в огляді, опублікованому відомством 3 січня.

З початку грудня 2023 року Росія посилила інтенсивність своїх нанесення ударів по Україні. Війська використовували свої запаси крилатих та балістичних ракет, що накопичилися протягом останніх місяців.

За даними британських розвідників, останні удари були націлені на оборонну промисловість України. Це відрізняється від минулорічних атак, коли пріоритет був на енергетичній інфраструктурі.

Раніше здавалося, що Росія збирається відновити атаки на енергетичні об'єкти. Однак нові дії Росії свідчать про тимчасову зміну підходу до стратегії ударів на велику відстань.

Аналітики зазначають, що ті, хто планував російські операції, дедалі більше враховують значення оборонних промислових потужностей, підготовляючись до тривалої війни.

Нагадаємо, що британська розвідка прогнозувала втрати Росії у війні проти України до 2025 року.

Польща закликає до посилення санкцій проти Росії

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликав світ посилити санкції проти Росії та надати Україні ракети дальнього радіусу дії у відповідь на масштабний ракетний обстріл, що стався 2 січня.

Під час обстрілу у Києві зафіксували падіння уламків ракет, а також влучання на територію цивільних об'єктів. Трагедія в Солом'янському районі призвела до загибелі двох людей та 49 постраждалих.