Російська церква пояснила окупантам, як потрапити до раю (фото)

Російська православна церква (РПЦ) випустила методичку з порадами для окупантів, які хочуть потрапити до раю після загибелі на фронті. Цю збірку настанов РПЦ опублікувала через свою пресслужбу.

Патріархія РПЦ підготувала спеціальну кишенькову книгу для російських загарбників, яка має назву "Жити – батьківщині служити". В ній зібрані російські прислів'я, приказки, цитати зі Святого письма, а також настанови святих отців.

Ця збірка передає ідею, що для окупантів загибель на фронті в Україні є найкращим способом, як потрапити до раю.

В передмові до збірки зазначено, що російські прислів'я та приказки навчають нас тому, як потрібно ставитися до Батьківщини, як справитися зі страхом і обуренням несправедливістю, як зберегти ясність думки та бадьорість. Прислів'я також допомагають оцінити свої та інших людей дії та вчинки, підтримати військову діяльність та обронити волю до перемоги. Зазначається, що ця збірка дуже коротка на видимо, але містить глибокий духовний зміст.

РПЦ стверджує, що все українське територією є руським перед Богом. Тож росіяни не повинні сумувати, якщо їх закликали на війну, адже їхня місія полягає в служінні своїй батьківщині.

Зокрема, у збірці РПЦ можна знайти такі настанови для окупантів:

  • "Дотримуйтесь статуту – здобудете честь і славу";
  • "Відповідайте статутом – легше служити";
  • "Якщо цар знає Бога, Бог знає царя і народ";
  • "Слава російському воїнству. Нехай вічна пам'ять відданій Батьківщині підвижниках, які віддавали їй свою мужність, мистецтво і життя".

Нагадаємо, що суд визнав, що згідно зі статутом РПЦ, УПЦ МП належить до Російської церкви.

Крім того, священник РПЦ закликав до перегляду поглядів на зачаття дітей під час зґвалтувань жінок. Він мотивував це тим, що дитина не винна в тому, яким чином вона була зачата.