Російське судно зі скрапленим газом зазнало аварії біля узбережжя Болгарії

Пором "Славянин", що прямував під прапором Росії, отримав пошкодження у Чорному морі у районі болгарського мису Шабла. На борту судна були залізничні цистерни зі зрідженим газом. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики в Telegram.

Зазначається, що російська військово-транспортна одиниця зазнала ушкоджень після зіткнення з судном "New Raouf" під прапором Республіки Палау. Після аварії пором продовжив свою подорож у бік Туреччини і зараз знаходиться поблизу входу до Босфору.

За даними болгарських ЗМІ, судно належить ліберійській компанії "New Raouf Shipping Ltd", оператором якої є румунська компанія "Daytona Management".

Російська одиниця мала крен і затоплено три баластні цистерни. Її направили до болгарського порту Варна для проведення огляду.

Пором "Славянин" плів десять років на маршруті Варна-Кавказ, перевозячи залізничні цистерни. Невідомо, що російське судно робило біля Шабли/Тюленово, оскільки маршрут до порту Кавказ пролягає у східному напрямку, тоді як воно рухалося трохи на північ від даної точки.

Нагадаємо, що 8 липня Росія напала на іноземне судно в Одещині, яке мало перевозити руду до Китаю.